Nieuws

Yvonne Bleize nieuwe directeur Neushoorn
28-4-2017

--Persbericht--

YVONNE BLEIZE NIEUWE DIRECTEUR NEUSHOORN

Yvonne Bleize (1966) wordt met ingang van 1 mei 2017 de nieuwe directeur van Neushoorn, de creatieve hotspot van Leeuwarden. Zij volgt daarmee Janpier Brands op die begin dit jaar de overstap maakte naar Worm Rotterdam.

Yvonne Bleize vervulde adviesfuncties m.b.t organisatie-ontwikkeling bij diverse
bedrijven en overheden. Daarnaast is ze onder andere voorzitter van Stichting Liet en was ze van 2006 tot 2008 Wethouder van Cultuur bij de gemeente Leeuwarden.

Stichting Harmoniekwartier waarnemend voorzitter Arend Schenkel is blij met het aantreden van Bleize: Met haar ruime ervaring, kennis en netwerk in het
bedrijfsleven, de politiek en de culturele sector hebben we er alle vertrouwen in dat Yvonne de sterke identiteit die Neushoorn onder Janpier heeft opgebouwd voor de toekomst kan bestendigen en verder uit zal bouwen, zowel zakelijk als artistiek.

Bleize over haar nieuwe functie: Ik kijk er bijzonder naar uit om met het
Neushoorn-team en alle vrijwilligers aan de slag te gaan. Neushoorn zit vol
prachtige verhalen die verteld moeten worden en is in veel opzichten een
springplank voor talent. Niet alleen voor muzikanten, iedereen die binnen onze
muren rondloopt heeft de kans zich maximaal te ontplooien De samenwerking met het Friesland College waarbij studenten dagelijks in een unieke onderwijsomgeving in de praktijk kunnen leren, is uniek in Nederland. Het samenkomen van studenten en professionals maakt Neushoorn tot een inspirerende plek. Maar ik zie ook nog veel kansen om de organisatie verder te brengen. Zo gaan we bouwen aan artistieke netwerkstructuren om Neushoorn continu vernieuwend te laten zijn in haar programmering en we willen uiteraard volgend jaar een optimale invulling geven aan de Culturele Hoofdstad.

--Einde persbericht--