Over Neushoorn

Neushoorn
Neushoorn is een magische plek in het hart van Leeuwarden. Niet alleen voor een bruisende muziek-, dans- en filmcultuur, ook voor het ontwikkelen van talent. Wij zijn een open centrum voor zaken en ontspanning. Met twee concertzalen, café, oefen- en culturele productieruimtes, ruimtes voor workshops en beginnende ondernemers vindt iedereen uit de regio zijn of haar plek.
Grote zaal
Zo groot, maar toch zo knus: de Grote Zaal heeft met drie bars en een capaciteit van 700 personen de allure van een volwaardige concertzaal, maar beschikt ook over de gezelligheid van een huiskamer. Of je nu op het ruime balkon staat of vooraan bij het podium, je ervaart ieder concert alsof je bij de artiest op schoot zit. Als aan de buis gekluisterd zijn geluid en visuals een beleving op zich, want de Grote zaal is uitgerust met state-of-the-art-geluidsapparatuur en een indrukwekkende, professionele lichtshow.

Deze zaal is ook te huren.
Arena
Met deze frisse, multifunctionele zaal kan werkelijk van alles. Het podium valt overal te plaatsen, evenals het publiek. We kunnen de hele zaal gebruiken als dansvloer of juist als podium, en door het rondomlopende balkon is de Arena bovendien vanuit alle hoeken en gaten te bekijken. Alle faciliteiten op het gebied van licht en geluid zijn aanwezig en afhankelijk van de opstelling heeft de Arena een capaciteit van ca. 250 personen.

Deze zaal is ook te huren.
Toegankelijkheid
Shared Spaces
Een werkplek waarbij de koffie klaarstaat, internet lekker snel is, populaire cultuur en onderwijs samensmelten en waar ruimtes worden gedeeld: Neushoorn werkt volgens het principe van Shared Spaces. Alle ruimtes in Neushoorn zijn beschikbaar om te gebruiken als werkplek, vergaderruimte of workshoplocatie. Of je nu zelfstandig wilt werken in Neushoorn Café, of gebruik wil maken van de oefenruimtes of studio’s; de mogelijkheden zijn eindeloos. Voor meer informatie en prijzen neem je contact op met ruimte@neushoorn.nl.

Rolstoelgebruikers
We doen ons uiterste best om onze evenementen onvergetelijk te maken voor iedereen. En als we zeggen iedereen, bedoelen we ook iedereen. Extra hulp nodig? Mindervaliden en rolstoelgebruikers raden wij aan om voorafgaand aan een evenement een mail te sturen naar service@neushoorn.nl met naam, specificaties en wensen. In overleg met jou bekijken we dan wat we kunnen doen om het evenement toegankelijk voor je te maken.
Huisregels
 1. Deze huisregels gelden voor alle bezoekers van evenementen in Neushoorn en door Neushoorn georganiseerde evenementen op andere locaties. Deze huisregels zijn ook in te zien bij de kassa van Neushoorn.
 2. Ook zijn de “Algemene Bezoekersvoorwaarden van de bij de Vereniging Nederlandse Poppodia en –Festivals (VNPF) Aangesloten Podia en Festivals” van toepassing. Deze voorwaarden zijn hier te vinden en in te zien bij de kassa van Neushoorn.
 3. In Neushoorn kunnen bezoekers worden blootgesteld aan geluidniveaus boven de 83dBA. Neushoorn adviseert bezoekers om gehoorbescherming te dragen. Oordoppen zijn in Neushoorn verkrijgbaar. Bescherming van het gehoor valt onder de eigen verantwoordelijkheid van bezoekers.
 4. Voor activiteiten waarbij een minimumleeftijd geldt, is legitimatie verplicht. Zonder geldig legitimatiebewijs wordt geen toegang verleend. Voor alle activiteiten geldt dat bezoekers t/m 14 jaar onder begeleiding moeten zijn van een volwassene (18+).
 5. Neushoorn schenkt geen alcohol aan bezoekers onder de 18 jaar. Voor het kopen van alcohol in Neushoorn is geldige legitimatie verplicht. Het is bezoekers ten strengste verboden alcohol door te verkopen of door te geven aan personen onder de 18. Het is bezoekers van onder de 18 jaar ook niet toegestaan alcohol aan te nemen of te nuttigen. Ten aanzien van gebruik van en handel in harddrugs, hanteert Neushoorn een zero-tolerancebeleid. Bezoekers onder invloed van drank en/of drugs wordt de toegang ontzegd.
 6. In Neushoorn wordt afgerekend met consumptiemunten. Munten zijn verkrijgbaar aan de kassa en bij de muntautomaten. In het café wordt ook contant geld en PIN geaccepteerd. Munten zijn geldig t/m de op de munten vermelde datum.
 7. Roken is niet toegestaan, behalve in de daarvoor bestemde en als zodanig gemarkeerde rookruimte.
 8. In Neushoorn is de handel in soft- en harddrugs verboden, evenals het gebruik van harddrugs.
 9. Het is in Neushoorn niet toegestaan om:
  - Wapens, gevaarlijke/scherpe voorwerpen, of andere voorwerpen of stoffen waarvan mogelijk hinder kan worden ondervonden, in bezit te hebben
  - Stiften, spuitbussen of stickers in bezit te hebben
  - Zonder toestemming professionele opnameapparatuur voor beeld of geluid te gebruiken
  - Zonder toestemming flyers of ander promotiemateriaal te verspreiden in en om het gebouw
  - Glazen of flessen, met of zonder drank, mee naar buiten te nemen
  - Eigen consumpties mee naar binnen te nemen
  - Medicijnen mee te nemen zonder doktersvoorschrift
  - Dieren mee te nemen.
 10. Neushoorn behoudt zich het recht voor iedereen met aanstootgevende klederdracht en/of kleding gerelateerd aan clubverband van welke aard dan ook de toegang te weigeren.
 11. Eventueel ontstane schade wordt verhaald op de veroorzaker.
 12. In alle gevallen waarin de huisregels en algemene bezoekersvoorwaarden niet voorzien, beslist het personeel van Neushoorn. Deze beslissingen zijn bindend.
Tickets
Kaartjes koop je snel en gemakkelijk online of aan de kassa. De receptie is op maandag t/m vrijdag open van 09.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 20.00 uur.

De link naar de online ticketshop vind je op neushoorn.nl en op Facebook bij het desbetreffende evenement. Tickets graag volledig uitprinten en laten scannen aan de kassa. Tickets kunnen ook worden gescand vanaf smartphones. Elke barcode is uniek. Klik hier om direct naar de online ticketshop te gaan.
Route & parkeren
Neushoorn bevindt zich op loopafstand van Leeuwarden Station. Parkeren kan dichtbij in parkeergarage Zaailand of Oldehove.

Parkeergarage Zaailand
Zaailand 5
8911 BL Leeuwarden

Parkeergarage Oldehove
Oldehoofsterkerkhof 3
8911 DH Leeuwarden

Neushoorn
Ruiterskwartier 41
8911 BP Leeuwarden
De Big Twenty
De Big Twenty bestaat uit twintig bedrijven waarmee we samen invulling geven aan deze magische plek. Meer weten over de Big Twenty? Vraag een brochure aan door een mail te sturen naar bigtwenty@neushoorn.nl.
Boomsma WTC Hotel Leeuwarden
Friesland College Froonacker
Haan Reclamewerk IN2MEDIA
Jupiler KSB Repro
All Above Security MAS Outreach
Neushoorn Nivo Noord
Piter Jelles Stenden
Stevens van Dijck Studiestad Leeuwarden

Ruiterskwartier 41
8911BP Leeuwarden


info@neushoorn.nl
t. +31 058-3030730


ruimte@neushoorn.nl


Thillie Bremer
meedoen@neushoorn.nl


Wietze Meetsma
wietze@neushoorn.nl


Jort Visser
jort@neushoorn.nl


Ruben Langerak
ruben@neushoorn.nl


Yvonne Bleize
yvonne@neushoorn.nl


Vincent de Waal
vincent@neushoorn.nl

neushoorn.nl
instagram.com/neushoornlwd
facebook.com/neushoornleeuwarden
twitter.com/neushoornlwd

ANBI GEGEVENS

Stichting Harmoniekwartier (handelsnaam Neushoorn) is erkend als (culturele) ANBI. Hierbij hoort de verplichting om de volgende gegevens online te publiceren:

Officiële naam
Stichting Harmoniekwartier

Fiscaal nummer
8543.94.540

Contactgegevens
Bezoek- & postadres
Ruiterskwartier 41
8911BP Leeuwarden
Tel. receptie: +31 (0)58-3030730
E-mail: info@neushoorn.nl

Bestuurssamenstelling en de namen van de bestuursleden
Zie ons uittreksel handelsregister Kamer van Koophandel.

Beleidsplan
Vanuit haar missie voert Neushoorn de uitvoeringsovereenkomst, zoals contractueel vastgelegd met de gemeente Leeuwarden, uit.
Zie het bedrijfsontwikkelplan voor de beschrijving van onze missie.
Zie de subsidiebeschikking van 2016 met de gemeente Leeuwarden.

Beloningsbeleid
Er wordt onderscheid gemaakt tussen werknemers (bezoldigde medewerkers) en vrijwilligers (onbezoldigde medewerkers). Werknemers worden beloond conform de CAO Nederlandse Poppodia en -Festivals, of de CAO Nederlandse Podia. De bezoldiging van de directeur bestuurder voldoet aan de lokale WNT-norm zoals vastgesteld in de Leeuwarder Kaderverordening Subsidies. Raad van Toezicht-leden zijn vrijwilliger.

Neushoorn neemt deel aan het Convenant Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals, dat door de Belastingdienst met de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals is overeengekomen. In dit convenant staan de afspraken en standpunten over onder andere:

 • de vrijwilligersvergoedingen alsmede verstrekkingen aan de vrijwilligers en de berekening daarvan
 • de verstrekkingen aan de werknemers en de berekening daarvan
 • gratis verstrekken van consumpties bij evaluatie van evenementen en concerten

Doelstelling
Zie onze Statuten.

Verslag van de uitgeoefende activiteiten
Zie ons Jaarverslag 2016.

Financiële verantwoording
Zie ons Jaarverslag 2016.