Beethoven @ Neushoorn: Symfonie nr. 5 door het NNO

BEETHOVEN
  • don 08 feb
  • Deur 20:00 - Aanvang 20:45
  • VVK KASSA 14,00
  • VVK ONLINE 16,00
  • DEUR 17,50

Hoor en ervaar de beste klassieke muziek als een echt popconcert! Het Noord Nederlands Orkest (NNO) keert terug naar Neushoorn voor Symfonie nr. 5 van Beethoven.

Ludwig van Beethoven is misschien wel de grootste componist aller tijden. Hij domineerde de hele 19e eeuw met zijn geniale muziek. Alle componisten na hem werden stuk voor stuk door zijn werk beïnvloed. Beethoven was bovendien de eerste componist die in een stuk maar één thema gebruikte (vernieuwende toepassing van een monothematische vorm).

De "Vijfde van Beethoven" is een van de populairste en bekendste composities uit de geschiedenis van de klassieke muziek. De compositie bevat verschillende muziekvormen en het welbekende thema van vier noten hoor je regelmatig terug in de hedendaagse popmuziek. De uitvoering van het hele werk duurt ongeveer 30 minuten.

Kom genieten van geniale klassieke muziek, gewoon in je spijkerbroek en met een biertje in de hand. Samen met het Noord Nederlands Orkest laten we je zien dat popcultuur en klassieke muziek heel goed samengaan.

Zaal: Grote Zaal
Type: staconcert

Voor dit concert zijn tickets met studentenkorting verkrijgbaar. Mede mogelijk gemaakt door Leeuwarden Studiestad. LEEUWARDEN STUDIESTAD.

Like this Tweet