Soen

Soen
  • vri 06 okt
  • Deur 20:00 - Aanvang 20:30
  • 15,00 EXCL. SERVICEKOSTEN
    DEURVERKOOP 18,00

Wie van het offer het menselijk vlees at, veranderde in een weerwolf: zo gaat de mythe rond het oud-Griekse festival Lykaia. De Zweedse progressive metalband Soen vernoemde zijn album ernaar.

De laatste cd Lykaia heeft een hoger less-is-moregehalte dan voorgaand werk, maar is daarom des te meer de moeite waard om te luisteren. De Zweden wijken tegenwoordig veel af van het gebruikelijke zware metalgeluid: harmonische zangpartijen en progressieve akkoordprogressies komen steeds vaker voor op hun muzikale palet, met een sound die doet denken aan progressieve acts uit de jaren 70.
In 2010 bundelde drummer Martin Lopez (ex-Opeth, Amon Amarth) zijn krachten met de buitengewone bassist Steve DiGiorgio (Sadus, Testament, Death en Iced Earth), zanger Joel Ekelöf en gitarist Kim Platbarzdis. Dit zou niet zomaar een metal-act worden; Het niveau was hoog, torenhoog. Ook nu, na een aantal wisselingen van de wacht, is Soen nog altijd een ijzersterkte progressieve metalband.

MADDER MORTEM
Broer en zus BP en Agnete Kirkevaag slepen hun band Madder Mortem al sinds diep in de jaren 90 overal mee naartoe. De Noren volgen Soen op de voet als vaste voorprogramma tijdens hun Europese tour, zo ook in Neushoorn.

Zaal: Grote Zaal
Type: staconcert

Lekker hapje eten in Neushoorn Café? Op vertoon van je ticket krijg je 10% korting.

Like this Tweet

Meer informatie