Chicago Blues Night

Chicago-Blues-Night
  • Fri 28 Sep
  • Door 19:30 - Start 20:30
  • ADV BOX OFFICE 23.00
  • ADV ONLINE 25.00
  • DOOR 27.50

Met een line up van vier echte Chicago Blues-artiesten met ieder hun eigen sound brengen we je terug naar de roots van de blues.

Of we dit jaar een nazomer krijgen of niet, met deze line-up waan je je weer even in een zwoele zomeravond. Chicago Blues Night is een feestje voor je ziel en geeft je een glimlach die de rest van het weekend niet meer van je gezicht gaat. Zet maar vast in je agenda, want dit feestje wil je niet missen!

DEDE PRIEST
Deze vrouw werd al jong de Modern Day Blues Queen genoemd en wij snappen wel waarom. Dede Priest groeide op in Texas en deed van jongs af aan al niets liever dan muziek maken. Waar ze begon als klassiek violiste, combineerde ze dit al snel met het elektrische gitaar en haar fenomenale stem. Wat ons betreft een hele toffe combinatie. Dede Priest haalt een ongekende sound uit haar viool die je nog nooit eerder hebt gehoord. Dit zorgt voor haar unieke en herkenbare stijl, waarbij ze blues mengt met elementen van rock, gospel, funk en soul. Dat wordt swingen!

KHALIF WAILIN' WALTER
Als je als band zegt dat je het dak eraf blaast, belooft dat wat. Khalif Wailin' Water heeft dan ook veel ervaring en opgetreden met bluesgiganten Taj Mahal en Otis Rush. Het stormige gitaarwerk en de brutale vocals bepalen de unieke sound van Khalif Wailin' Water. Dit zorgt voor een lekkere groove. Hun stijl werd eerder al ass shakin funky boogie blues beschreven, dus houd je niet in en schud maar lekker met die billen.

JOHNNY MARS
Het is ongelofelijk wat voor geluiden Johnny Mars uit zijn mondharmonica krijgt: het swingt echt aan alle kanten. Hij wordt dan ook niet voor niets gezien als de allerbeste harmonicaspeler in de wereld. Naast zijn unieke mondharmonicaspel beschikt Johnny Mars ook nog eens over een heerlijke stem. Hij komt uit een familie die te maken had met slavernij in de zuidelijke staten van Amerika, waar de blues geboren is. Dat maakt hem één van de weinige originele bluesplayers. Johnny Mars heeft in zijn carrière al meer dan twintig albums gemaakt en onder andere gewerkt met grote blueshelden als BB King.

KEITH DUNN
Met een diepe groove en een smooth ritme brengen Keith Dunn en zijn band je de warmte van een zuidelijke avond. Zelf zeggen ze dat ze muziek maken waarop je gewoon móet dansen. Wat uniek is aan deze enthousiaste vierkoppige band is de samenstelling: een dansende harmonica, twee gitaren en drums, maar geen basgitaar. Zanger Keith Dunn heeft al veertig jaar ervaring en heeft de ambitie dat elke show nog beter is dan die ervoor, dus reken maar op een topshow waarbij stilstaan onmogelijk is.

Afterparty met BLUES BUSTERS
Al dertig jaar betreden de Blues Busters vol enthousiasme het podium. Hun stijl omschrijven ze als hot steamin Chicago Blues. Met hun bluesy vocals en het spetterende gitaar- en harmonicaspel geven ze je een lekker ritme om de avond mee af te sluiten.

TIME TABLE
20:30 - 21:15 DEDE PRIEST
21:25 - 22:10 KHALIF WAILIN' WALTER
22:20 - 23:20 JOHNNY MARS
23:30 - 00:30 KEITH DUNN

Afterparty:
00:30 - 01:30 BLUES BUSTERS

Zaal: Grote Zaal + Arena

Like this Tweet