Fates Warning

FatesWarning
  • Sat 05 Aug
  • Door 20:00 - Start 20:45
  • 24.00 EXCL. SERVICE COSTS
    Door Price 28.50

Hell yeah! Fates Warning komt pal na het Duitse Wacken Open Air bij ons langs voor een stomend hete zomersessie progressive metal.

Naast Dream Theater en Queensrÿche staat het Amerikaanse Fates Warning te boek als één van de grondleggers van de progressieve metal. John Arch, Jim Matheos, Victor Arduini, Joe DiBiase, en Steve Zimmerman richten de band in 1983 op in de staat Connecticut.

Tijdens de zomer van vorig jaar bracht Fates Warning het twaalfde studioalbum Theories of Flight uit. Waar het vroegere werk van de band nog veel werd vergeleken met bands als Iron Maiden, is vanaf 1997 een andere tendens gaande. Na het verlaten van bassist Joe DiBiase en gitarist Frank Aresti komt de band met het album A Pleasant Shade Of Gray, een album dat dieper en donkerder is dan al het voorgaande. In ieder geval is de band anno 2017 is nog net zo progressief als eind jaren 80.

Voorprogramma
Uit Oostenrijk verwelkomen wij de heren van Psycho Village, die in eigen land maar liefst 3 top 10 singles hebben afgeleverd. Dit, nog jonge, trio gaat het voorprogramma verzorgen met onvervalste power rock en een gezonde dosis alternative metal.

Zaal: Grote Zaal
Type: staconcert

Lekker hapje eten in Neushoorn Café? Op vertoon van je ticket krijg je 10% korting.

Like this Tweet